U manje posude izribajte 1 mozzarellu i dodajte malo talijanskih začina. Odvojite bjelanjak od jaja i miješajte nekoliko sekundi, dok ne bude lakši za izlijevati.
Izlijte 1-2 žlice bjelanjka u svaku posudu i stavite u mikrovalnu pećnicu na 1 ½ -2 minute, dok se bjelanjak ne skuha i ostavite da se hladi.
U posudi lagano istucite žumanjak rukom, zatim dodajte nasjeckane masline, nasjeckanu papriku, papriku u prahu i naribanu mozzarellu.
U posudu s bjelanjcima stavite najprije žlicu rajčice, zatim dodajte izmiješane ostale sastojke i zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici 20-ak sekundi, dok se žumanjak ne skuha. Poslužite toplo.
Ovaj recept sadrži 333 kalorije, od čega su 22.66 g masti, 4.28 g ugljikohidrata i 25.59 g proteina.
Što je keto dijeta ili ketogena dijeta, kakav je jelovnik te prednosti i nedostaci, saznajte na linku!