Mini omlet sa dimljenim bakalarom

Idealan obrok za predblagdansko vrijeme.

Mini omlet sa dimljenim bakalarom

00:00

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte mlijeko sa 600 ml vode, lovorom, lukom i paprom. Stavite kuhati na srednje jaku vatru. Dodajte dimljeni bakalar i kuhajte 4 do 5 minuta ili dok riba ne omekša.

Izvadite ribu, očistite ju i bacite kožu i kosti.

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Namastite 8 kalupa i u svaki kalup stavite jedno umućeno jaje, začinjeno solju i paprom. Rasporedite u svaki kalup komadiće bakalara i pecite u pećnici 10 do 12 minuta.

Pomiješajte jogurt i ribanac te rasporedite na vrh svakog omleta. Vratite u pećnicu i pecite dok omlet ne poprimi zlatno smeđu boju. Prije posluživanja, svaku porciju pospite vlascem i poslužite uz salatu i tost.

Ostali recepti

Prženi ananas s kokosom
Palačinke od heljde (DASH dijeta)
Smoothie od kurkume, papaje i banane
Čokoladne kocke s trešnjama
Kolač od čokolade i pistacija
Krem juha od poriluka sa listom mlade pšenice
Juha od graška i badema
Janjeći kotleti s koricom od đumbira
© 2025 Zdravi recepti