Mini omlet sa dimljenim bakalarom

Idealan obrok za predblagdansko vrijeme.

Mini omlet sa dimljenim bakalarom

00:00

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte mlijeko sa 600 ml vode, lovorom, lukom i paprom. Stavite kuhati na srednje jaku vatru. Dodajte dimljeni bakalar i kuhajte 4 do 5 minuta ili dok riba ne omekša.

Izvadite ribu, očistite ju i bacite kožu i kosti.

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Namastite 8 kalupa i u svaki kalup stavite jedno umućeno jaje, začinjeno solju i paprom. Rasporedite u svaki kalup komadiće bakalara i pecite u pećnici 10 do 12 minuta.

Pomiješajte jogurt i ribanac te rasporedite na vrh svakog omleta. Vratite u pećnicu i pecite dok omlet ne poprimi zlatno smeđu boju. Prije posluživanja, svaku porciju pospite vlascem i poslužite uz salatu i tost.

Ostali recepti

Salata s piletinom, kvinojom i šparogama
Čokoladni mousse s malinama (GI dijeta)
Tjestenina s brokulom
Prirodni antibiotik koji liječi bubrege, mjehur i infekcije mokraćnog sustava
Kolač od čokolade s malinama
Losos na žaru sa salsom od avokada
Pileća prsa u umaku od senfa
Janjetina s narančom u woku
© 2025 Zdravi recepti