Nazad na početnu

Meksička salata od graha

Fali Vam samo pinjata i dobro društvo!

01:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 konzerva crnog graha, ispranog i ocijeđenog
  • 1 konzerva graha šarenca ili bubrežnjaka, ispranog i ocijeđenog
  • 1 konzerva cannellini graha, ispranog i ocijeđenog
  • 1 zelena babura (paprika), narezana
  • 1 crvena babura (paprika), narezana
  • 300 g kukuruza
  • 1 crveni luk, narezan
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 120 ml crvenog vinskog octa
  • 30 ml svježeg soka od limete
  • 15 ml soka od limuna
  • 25 g šećera
  • 20 g soli
  • 1 režanj češnjaka, sitno narezan
  • 10 g svježe nasjeckanog peršina
  • 3 g mljevenog kumina
  • 3 g mljevenog crnog papra
  • 1 g čilija u prahu (mljevena ljuta paprika)

Priprema

Priprema

U velikoj zdjeli pomiješajte grah, papriku, kukuruz i crveni luk.

U maloj zdjeli zajedno umutite maslinovo ulje, ocat od crnog vina, sok od limete, sok od limuna, šećer, sol, češnjak, peršin, kumin i papar. Za kraj sve začinite s čilijem u prahu, ili ako nemate s mljevenom ljutom paprikom.

Prelijte smjesu maslinovog ulja preko povrća i dobro promiješajte.

Temeljito ohladite i poslužite hladno.