Sastojci:
- 1 konzerva crnog graha, ispranog i ocijeđenog
- 1 konzerva graha šarenca ili bubrežnjaka, ispranog i ocijeđenog
- 1 konzerva cannellini graha, ispranog i ocijeđenog
- 1 zelena babura (paprika), narezana
- 1 crvena babura (paprika), narezana
- 300 g kukuruza
- 1 crveni luk, narezan
- 120 ml maslinovog ulja
- 120 ml crvenog vinskog octa
- 30 ml svježeg soka od limete
- 15 ml soka od limuna
- 25 g šećera
- 20 g soli
- 1 režanj češnjaka, sitno narezan
- 10 g svježe nasjeckanog peršina
- 3 g mljevenog kumina
- 3 g mljevenog crnog papra
- 1 g čilija u prahu (mljevena ljuta paprika)
Priprema
U velikoj zdjeli pomiješajte grah, papriku, kukuruz i crveni luk.
U maloj zdjeli zajedno umutite maslinovo ulje, ocat od crnog vina, sok od limete, sok od limuna, šećer, sol, češnjak, peršin, kumin i papar. Za kraj sve začinite s čilijem u prahu, ili ako nemate s mljevenom ljutom paprikom.
Prelijte smjesu maslinovog ulja preko povrća i dobro promiješajte.
Temeljito ohladite i poslužite hladno.