Nazad na početnu

Mekani kruh s pivom

Ovaj domaći kruh od cjelovitog pšeničnog brašna s pivom morate probati!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 170 g pšeničnog brašna s cjelovitim zrnom
  • 180 g brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 120 g naribanog cheddara (ili drugog sira)
  • 3,5 dl piva
  • 2 žlice otopljenog maslaca

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C i u standardu posudu stavite papir za pečenje.
  2. U većoj posudi izmiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, sol, šećer i naribani sir. Dodajte pivo lagano miješajući te izlijte smjesu u posudu za pečenje.
  3. Pecite 50-60 minuta, provjerite čačkalicom kad je gotovo (ako se tijesto ne lijepi na čačkalicu, dovoljno je pečeno).
  4. Kad izvadite kruh iz pećnice polijte ga s rastopljenim maslacem i poslužite.