Nazad na početnu
Sastojci
- 170 g pšeničnog brašna s cjelovitim zrnom
- 180 g brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 2 žličice soli
- 2 žlice smeđeg šećera
- 120 g naribanog cheddara (ili drugog sira)
- 3,5 dl piva
- 2 žlice otopljenog maslaca
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C i u standardu posudu stavite papir za pečenje.
- U većoj posudi izmiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, sol, šećer i naribani sir. Dodajte pivo lagano miješajući te izlijte smjesu u posudu za pečenje.
- Pecite 50-60 minuta, provjerite čačkalicom kad je gotovo (ako se tijesto ne lijepi na čačkalicu, dovoljno je pečeno).
- Kad izvadite kruh iz pećnice polijte ga s rastopljenim maslacem i poslužite.