Nazad na početnu

Mekane slane šparoge

Isprobajte jednostavne i ukusne šparoge umotane u slaninu!

00:25
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g šparoga
  • 10-15 komada narezane slanine (možete koristiti pršut umjesto slanine)
  • žličica mljevenog češnjaka
  • maslinovo ulje
  • prstohvat crnog papra

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Šparoge premažite maslinovim uljem i začinite s paprom i češnjakom.
  2. Raspodijelite šparoge po želji, možete motati jednu po jednu, dvije do tri ili više šparoga zajedno. Kad ih raspodijelite, omotajte ih u komade slanine. Ako motate više šparoga u slaninu, učvrstite ih sitnom vezicom.
  3. U posudu stavite papir za pečenje i posložite šparoge. Stavite da se peče 15-20 minuta, dok slanina ne bude gotova. Isto tako, umjesto pečenja, šparoge možete pržiti na vrućoj tavi 10-12 minuta dok slanina ne bude hrskava, a šparoge mekane.
  4. Izvadite i poslužite.