Nazad na početnu
Sastojci
- 500 g šparoga
- 10-15 komada narezane slanine (možete koristiti pršut umjesto slanine)
- žličica mljevenog češnjaka
- maslinovo ulje
- prstohvat crnog papra
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Šparoge premažite maslinovim uljem i začinite s paprom i češnjakom.
- Raspodijelite šparoge po želji, možete motati jednu po jednu, dvije do tri ili više šparoga zajedno. Kad ih raspodijelite, omotajte ih u komade slanine. Ako motate više šparoga u slaninu, učvrstite ih sitnom vezicom.
- U posudu stavite papir za pečenje i posložite šparoge. Stavite da se peče 15-20 minuta, dok slanina ne bude gotova. Isto tako, umjesto pečenja, šparoge možete pržiti na vrućoj tavi 10-12 minuta dok slanina ne bude hrskava, a šparoge mekane.
- Izvadite i poslužite.