Nazad na početnu
Sastojci
- 400 g pilećih prsa
- 1 paket tortilja
- 40 g kuskusa
- 1 rajčica, nasjeckana
- 1 svježi krastavac, nasjeckan
- 50 g peršina
- 50 g metvice
- 2 češnja češnjaka
- 2 dl maslinovog ulja
- 1 dl vode
- 1 dl limunovog soka
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Priprema
Priprema
- Na vatri zagrijte vodu dok ne proključa, dodajte kuskus i ostavite 5 min.
- U posudi izmiješajte peršin, metvicu, limunov sok, ulje, češnjak, sol i papar. Na piletinu stavite dio prethodno napravljene smjese i ispecite na tavi par minuta sa svake strane. Kad se malo ohladi, stavite na dasku i nasjeckajte na sitnije komade.
- Dio mješavine od peršina stavite u kuskus, dodajte rajčice i krastavce i dobro izmiješajte.
- Zagrijte tortilje, stavite kuskus i posložite dio piletine. Zamotajte tortilje i čačkalicom pričvrstite rubove. Prerežite napola i poslužite hladno.