Nazad na početnu

Mediteranska tortilja s niskim udjelom kalorija

Ova niskokalorična tortilja napunjena je mekanom piletinom i umakom s udjelom limuna i zdravom dozom svježeg bilja koji će vas držati sitima dugo vremena

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 400 g pilećih prsa
  • 1 paket tortilja
  • 40 g kuskusa
  • 1 rajčica, nasjeckana
  • 1 svježi krastavac, nasjeckan
  • 50 g peršina
  • 50 g metvice
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 1 dl vode
  • 1 dl limunovog soka
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra

Priprema

Priprema

  1. Na vatri zagrijte vodu dok ne proključa, dodajte kuskus i ostavite 5 min.
  2. U posudi izmiješajte peršin, metvicu, limunov sok, ulje, češnjak, sol i papar. Na piletinu stavite dio prethodno napravljene smjese i ispecite na tavi par minuta sa svake strane. Kad se malo ohladi, stavite na dasku i nasjeckajte na sitnije komade.
  3. Dio mješavine od peršina stavite u kuskus, dodajte rajčice i krastavce i dobro izmiješajte.
  4. Zagrijte tortilje, stavite kuskus i posložite dio piletine. Zamotajte tortilje i čačkalicom pričvrstite rubove. Prerežite napola i poslužite hladno.