Nazad na početnu

Mediteranska salata od slanutka

Ukusna, osvježavajuća i bogata proteinima.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 250g slanutka iz konzerve
  • 1/2 šalice cherry rajčica
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/4 nasjeckane glavice luka
  • 1/2 šalice usitnjene fete
  • 1 sitno nasjeckan češanj češnjaka
  • 1 žlica svježeg peršina
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1/4 žlice origana
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Nasjeckajte rajčice popola, stavite ih u malu vatrostalnu posudu, prelijte maslinovim uljem i pecite 15 do 20 minuta.

Pomiješajte slanutak, rajčice, luk, češnjak i peršin. U drugoj zdjeli pomiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje, origano i sok od limuna. Prelijte preljevom salatu. Posolite i popaprite po želji, dodajte fetu i poslužite.