Mediteranska piletina s krumpirima

Ukusna i bogato začinjena piletina.

Mediteranska piletina s krumpirima

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Pomiješajte češnjak, ulje, sol i papar. Namastite lim za pečenje, ravnomjerno rasporedite krumpire, premažite ih smjesom i pecite oko 30 minuta.

Zagrijte tavu i namastite ju. Posolite i popaprite piletinu, pecite u tavi oko 5 minuta, dok ne poprimi zlatno smeđu boju i izvadite piletinu sa strane.

U tavu dodajte luk, pecite oko 5 minuta, dodajte vino i kada proključa ga kuhajte oko 2 minute. Dodajte krumpir, piletinu, temeljac, ljute papričice i masline. Kuhajte oko 3 minute, povremeno miješajući. Dodajte rajčicu i bosiljak. Kuhajte oko 2 minute. Pospite parmezanom i poslužite.

Ostali recepti

Juha od mrkve, đumbira i naranče
Zapečeni njoki sa sirom i špinatom
Bezalkoholna Piña Colada
Bijeli grah s češnjakom
Varivo od govedine, kelja i biljnih začina
Smoothie od badema i kakaa
Pečena purica s citrusima
Citrusni napitak s chia sjemenkama
© 2025 Zdravi recepti