Medena guska

Ovakav recept je idealan za posebne prilike!

Medena guska

03:00

Sastojci:

Priprema

Isperite gusku iznutra i izvana te ju posušite s kuhinjskim papirom. Uklonite vrhove krila, vrat i iznutrice. Zavežite krila i noge guske i smjestite ju u nemetalnu posudu.

Pomiješajte sve sastojke za marinadu u velikoj posudi, a zatim prelijte preko guske. Poklopite i ostavite neka se marinira u hladnjaku preko noći, povremeno okrečući i zalijevajući.

Zagrijte pećnicu na 220 ° C.

Uklonite gusku iz marinade i posušite ju kuhinjskim papirom. Izvažite gusku, prenesite ju u lim za pečenje i pokrijte folijom. Pecite na 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 200 ° C i pecite 15 minuta po 450g guske.

Poslužite uz pečeni krumpir i povrće.

Ostali recepti

Čaj od kurkume i đumbira
Juha od repe i naranče
Arroz con pollo
Lazanje s kobasicama i tikvicama
Zeleni proteinski detoks smoothie
Lećin vrući lonac (hotpot)
Omlet sa sirom i špinatom
Čokoladne kocke
© 2025 Zdravi recepti