Nazad na početnu

Maslac od sjemenki suncokreta

Ukusan i zdrav kremasti namaz.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 3 šalice sjemenki suncokreta
  • 1 do 2 žlice ulja sjemenki grožđa
  • prstohvat soli

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C.

Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Ravnomjerno rasporedite sjemenke i pecite ih 10 do 15 minuta. Nakon svakih 5 minuta ih malo promiješajte kako bi se ravnomjerno ispekle.

Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi nekoliko minuta. Stavite sjemenke u blender i miksajte ih 10 do 13 minuta. Dok blender miksa dodajte prvo 1 žlicu ulja i prstohvat soli.

Ako osjetite da je maslac previše gust, dodajte preostali dio ulja. Trebat će oko 15 minuta da se sjemenke u potpunosti samelju. Pohranite u hermetičku zdjelicu i držite u hladnjaku najviše 2 tjedna.