Mascarpone torta

Ovaj kolač počnite pripremati dan ranije.

Mascarpone torta

05:00

Sastojci:

Priprema

Kora

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Lagano namastite lim za pečenje. Pomiješajte mljevene kekse, šećer i cimet. Dodajte maslac i sve dobro promiješajte. Pritisnite smjesu ravnomjerno na dno lima za pečenje. Pecite oko 10 minuta. Ohladite u potpunosti.

Punjenje

Mikserom umutite sir i šećer. Dodajte mascarpone i miksajte. Dodajte i jaja, jedno po jedno dok miksate. Dodajte vaniliju, sok od limuna, limunovu koru i sol. Sipajte punjenje na koru i pecite oko 1 sat. Kada se potpuno ohladi miksajte kiselo vrhnje i stavite na vrh torte. Držite tortu u hladnjaku preko noći.

Glazura

Rabarbaru, jagode, šećer, 2 / 3 šalice vode i sok od limuna prokuhajte. Smanjenje toplinu i kuhajte oko 10 minuta. Uklonite s topline i neka se ohladi 10 minuta. Ulijte smjesu kroz cjedilo i izdvojite 1 1 / 2 šalicu tekućine. Vratite 1 1 / 2 šalicu tekućine u lonac i pustite da prokuha. Gustin pomiješajte s 3 žlice vode i dodajte u lonac. Neprestano miješajte dok se smjesa ne zgusne, oko 6 minuta. Ostavite da se glazura ohladi oko 2 sata. Izlijte glazuru preko sira. Ohladite najmanje 4 sata u frižideru.

Ostali recepti

Torta od sira i banana
Smoothie pun vitamina C
Pureći svitak s povrćem i kremom od komorača
Smoothie od banana i borovnica za mlade mame
Tople pogačice
Tiramisu od banane
Losos u umaku od pistacija
Rižoto s gljivama i rajčicom
© 2025 Zdravi recepti