Ovaj kolač počnite pripremati dan ranije.
Sastojci:
Kora
Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Lagano namastite lim za pečenje. Pomiješajte mljevene kekse, šećer i cimet. Dodajte maslac i sve dobro promiješajte. Pritisnite smjesu ravnomjerno na dno lima za pečenje. Pecite oko 10 minuta. Ohladite u potpunosti.
Punjenje
Mikserom umutite sir i šećer. Dodajte mascarpone i miksajte. Dodajte i jaja, jedno po jedno dok miksate. Dodajte vaniliju, sok od limuna, limunovu koru i sol. Sipajte punjenje na koru i pecite oko 1 sat. Kada se potpuno ohladi miksajte kiselo vrhnje i stavite na vrh torte. Držite tortu u hladnjaku preko noći.
Glazura
Rabarbaru, jagode, šećer, 2 / 3 šalice vode i sok od limuna prokuhajte. Smanjenje toplinu i kuhajte oko 10 minuta. Uklonite s topline i neka se ohladi 10 minuta. Ulijte smjesu kroz cjedilo i izdvojite 1 1 / 2 šalicu tekućine. Vratite 1 1 / 2 šalicu tekućine u lonac i pustite da prokuha. Gustin pomiješajte s 3 žlice vode i dodajte u lonac. Neprestano miješajte dok se smjesa ne zgusne, oko 6 minuta. Ostavite da se glazura ohladi oko 2 sata. Izlijte glazuru preko sira. Ohladite najmanje 4 sata u frižideru.