Nazad na početnu

Marinirani pileći ražnjići

Poslije ovih ražnjića doslovno ćete lizati prste!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 250 ml biljnog ulja
  • 120 ml umaka od soje
  • 120 ml kukuruznog sirupa
  • 60 ml soka od limuna
  • 20 g sjemenki sezama
  • 1 g češnjaka u prahu
  • Prstohvat soli
  • 4 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože, narezanih na kockice
  • 250 g svježih gljiva (šampinjoni, bukovače), narezanih za ražnjiće
  • 2 crvena luka, narezana za ražnjiće
  • 1 zelena paprika (babura), narezana na komade za ražnjiće

Priprema

Priprema

U srednje velikoj zdjeli pomiješajte biljno ulje, umak od soje, kukuruzni sirup, limunov sok, sezam, češnjak u prahu i sol. Stavite piletinu u smjesu. Pokrijte i marinirajte u hladnjaku na najmanje 2 sata.

Zagrijte roštilj na srednje jaku toplinu i lagano nauljite rešetke. Idući posao vam je naizmjećno nabadati na štapiće za ražnjiće svoje sastojke, znači red piletine, pa gljiva, luka i zelene paprike (babure). Prelijte marinadu u lonac za umake i dovedite do vrenja. Kuhajte na 5 do 10 minuta.

Stavite ražnjiće na roštilj i pecite na 15-20 minuta, okrečući često sve dok piletina ne bude ružičasta iznutra i ne pusti svoje sokove. Premazujte s kuhanom marinadom često tijekom zadnjih 10 minuta pečenja.