Nazad na početnu

Marinada za piletinu

Želite li da piletina ispadne savršeno sočna i mekana, večer prije ju marinirajte i ostavite u hladnjaku.

00:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 60 ml umaka od soje
  • 50 ml meda
  • 30 ml bijelog octa
  • 4 g češnjaka u prahu
  • 3 g đumbira, mljevenog
  • 180 ml biljnog ulja
  • 2 mlada luka, sitno narezana
  • 2 g crnog papra, mljevenog

Priprema

Priprema marinade za piletinu

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte umak od soje, med, bijeli ocat, češnjak u prahu, mljeveni đumbir, biljno ulje, mladi luk i papar.
  2. Meso stavite u plastičnu zdjelu ili vrećicu sa zatvaračem, ulijte marinadu, poklopite posudu (ili zatvorite vrećicu) i ostavite u hladnjaku preko noći.

Napomena: ako želite paprenu verziju marinade, umiješajte sitno narezane ljute paprike (ne pretjerujte)!