Nazad na početnu

Mango torta bez pečenja

Ukusna, osvježavajuća i jednostavna za pripremiti.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 200 g keksa
  • 50 g kokosovog ulja
  • 150 g + 300 g + 100 g manga
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 15 g + 8 g želatine
  • Prstohvat soli
  • 200 g svježeg sira
  • 2 jušne žlice kokosovih mrvica
  • 1 jušne žlice pistacija

Priprema

Pripreme

  1. Otopite kokosovo ulje.
  2. U blender dodajte kekse i kokosovo ulje. Uz pomoć žlice mješavinu ravnomjerno raspodijelite kalup promjera 22 cm. Ostavite u hladnjaku.
  3. Mango ogulite i izgnječite ga u pire.
  4. Želatinu i 100 ml kokosovog ulja pomiješajte i kuhajte 2 minute.
  5. Pomiješajte ostatak kokosovog ulja, sol, 150 g pirea od manga i svježi sir sa želatinom.
  6. Smjesu nanesite na tortu i ostavite u hladnjaku.
  7. 8 g želatine pomiješajte s 50 ml vode i kuhajte 2 minute. Pomiješajte s 300 g pirea od manga. Smjesu odmah nanesite na tortu.
  8. Ostavite minimalno tri sata u hladnjaku.
  9. 100 g manga narežite na kockice i s kokosovim mrvicama i pistacijama ukrasite tortu.