Fini mafini, recept je prilagođen dijabetičarima.
Sastojci:
Prethodno zagrijati pećnicu na 220°C. Nauljite 8 kalupa. Stavite 1 žlicu jabuka i sira na dno svakog kalupa. Miksajte jaja, brašno i sol. Dodajte mlijeko i margarin i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Napunite dvije trećine kalupa sa tijestom. Pecite 15 minuta, smanjite temperaturu pećnice na 170°C i nastavite peći još 20 minuta dok se mafini ne napuhnu i dobiju zlatno smeđu boju. Ohladite najmanje 15 minuta, zatim izvadite iz kalupa.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
Kalorije 111 (28% kalorija iz masti)
Proteini 5 g
Masti 4 g
Zasićene masti 1,4 g
Ugljikohidrati 15 g
Dijetalna vlakna 1 g
Kolesterol 58 mg
Natrij 160 mg