Nazad na početnu
Sastojci
- 200 g crvene leće
- 150 g luka
- 200 g pasirane rajčice
- 3 mrkve
- 2 dl vode
- 3 češnja češnjaka
- 2 žličice slatke paprike
- 1 žlica senfa
- 2 žličice soli
- prstohvat papra
- 1 dl kokosovog ili punomasnog mlijeka
Priprema
Priprema
- Na vatri zagrijte vodu i dodajte usitnjeni luk i češnjak te nasjeckanu mrkvu. Smanjite vatru i kuhajte 10-ak minuta, dok povrće malo ne omekša.
- Maknite s vatre i dodajte još 2 čaše vode, leću, rajčicu, papriku i senf. Vratite na štednjak, na srednju vatru i ostavite da se kuha 10-ak minuta, uz povremeno miješanje.
- Dodajte papar, sol i mlijeko i dobro izmiješajte. Ostavite da se još kratko kuha, dok leća malo ne omekša.
- PPazite da se leća ne prekuha, dodajte po želji još soli i papra, izmiješajte i poslužite toplo s prepečenim kruhom i dekoracijom po želji. Ako želite dobiti gustu juhu ili varivo, najprije skuhajte leću s povrćem pa dio usitnite u blenderu i pratite ostale korake.