Nazad na početnu

Mađarska juha od crvene leće

Mađarski recept za juhu od crvene leće lagani je veganski obrok koji će vam pokazati da za dobro jelo ne trebate posebne namirnice, a umjesto juhe, od istih možete napraviti i varivo.

00:25
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 200 g crvene leće
  • 150 g luka
  • 200 g pasirane rajčice
  • 3 mrkve
  • 2 dl vode
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žličice slatke paprike
  • 1 žlica senfa
  • 2 žličice soli
  • prstohvat papra
  • 1 dl kokosovog ili punomasnog mlijeka

Priprema

Priprema

  1. Na vatri zagrijte vodu i dodajte usitnjeni luk i češnjak te nasjeckanu mrkvu. Smanjite vatru i kuhajte 10-ak minuta, dok povrće malo ne omekša.
  2. Maknite s vatre i dodajte još 2 čaše vode, leću, rajčicu, papriku i senf. Vratite na štednjak, na srednju vatru i ostavite da se kuha 10-ak minuta, uz povremeno miješanje.
  3. Dodajte papar, sol i mlijeko i dobro izmiješajte. Ostavite da se još kratko kuha, dok leća malo ne omekša.
  4. PPazite da se leća ne prekuha, dodajte po želji još soli i papra, izmiješajte i poslužite toplo s prepečenim kruhom i dekoracijom po želji. Ako želite dobiti gustu juhu ili varivo, najprije skuhajte leću s povrćem pa dio usitnite u blenderu i pratite ostale korake.