Mađarski recept za juhu od crvene leće lagani je veganski obrok koji će vam pokazati da za dobro jelo ne trebate posebne namirnice, a umjesto juhe, od istih možete napraviti i varivo.
Na vatri zagrijte vodu i dodajte usitnjeni luk i češnjak te nasjeckanu mrkvu. Smanjite vatru i kuhajte 10-ak minuta, dok povrće malo ne omekša.
Maknite s vatre i dodajte još 2 čaše vode, leću, rajčicu, papriku i senf. Vratite na štednjak, na srednju vatru i ostavite da se kuha 10-ak minuta, uz povremeno miješanje.
Dodajte papar, sol i mlijeko i dobro izmiješajte. Ostavite da se još kratko kuha, dok leća malo ne omekša.
PPazite da se leća ne prekuha, dodajte po želji još soli i papra, izmiješajte i poslužite toplo s prepečenim kruhom i dekoracijom po želji. Ako želite dobiti gustu juhu ili varivo, najprije skuhajte leću s povrćem pa dio usitnite u blenderu i pratite ostale korake.