Losos u umaku od tikvica

Sočan i kremast ručak koji će vas osvojiti.

Losos u umaku od tikvica

00:45

Sastojci:

Priprema

Posolite i popaprite losos. Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi. Dinstajte luk 2 do 3 minute, dodajte tikvice i vodu i dinstajte ih dok ne omekšaju i voda ispari Dodajte vrhnje za kuhanje, sol i papar. Kuhajte dok ne počne ključati. Smanjite vatru i pustite da se kuha, povremeno miješajući.

U međuvremeni zagrijte preostalu žlicu ulja u drugoj tavi. Pecite losos 4 do 5 minuta sa svake strane. Dodajte ga u umak od tikvica i kuhajte 5 do 10 minuta. Uklonite s vatre i poslužite odmah.

Ostali recepti

Tuna sa sjemenkama bundeve
Mediteranska tortilja s piletinom
Palačinke bez glutena
Keksići od zobi, čokolade i banane
Zdravi doručak (prehrana za krvnu grupu B)
Salata od mrkve i quione
Torta od meda i badema
Pileća krilca u japanskom umaku
© 2025 Zdravi recepti