Losos u umaku od naranče i meda

Losos je jako dobar izvor proteina, vitamina B12 i selena.

Losos u umaku od naranče i meda

01:00

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte sok od naranče, koricu od naranče, soja umak, med i sezamovo ulje. 1/4 umaka ostavite sa strane, a preostalim dijelom premažite losos i pustite da stoji 20 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite losos. Pecite oko 20 minuta. Izvadite i premažite preostalim umakom, vratite u pećnicu i pecite 2 do 3 minute. Izvadite i poslužite.

Ostali recepti

Voda od bamije
Zimski muffini
Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
Salata od jagoda, sira i špinata
Salata od jaja i rajčica
Slatki škampi
Lagani puding od lubenice
Lagana salata od piletine i avokada
© 2025 Zdravi recepti