Nazad na početnu

Losos u umaku od naranče

Brz i ukusan ručak, idealan za ljubitelje ribe.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 fileta lososa
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 1 žlica hoisin umaka
  • 1 žlica umaka od soje
  • 2 žlice soka od naranče
  • 1 žlica gustina
  • sol
  • papar
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 260°C. Posušite losos papirnatim ručnicima i začinite solju i paprom.

Sve ostale sastojke pomiješajte i stavite na stranu.

Zagrijte maslinovo ulje i pecite losos oko 3 minute po strani kako bi dobio lijepu koru.

Prelijte umak preko lososa i pecite u pećnici oko 5 minuta, ovisno o debljini lososa.

Izvadite losos iz pećnice i poslužite uz povrće.