Nazad na početnu

Losos u umaku od maslaca, limuna i meda

Čisti užitak!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 žlice maslaca
  • 4 žlice meda
  • sok od 1 limuna
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 4 fileta lososa
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema


Zagrijte pećnicu na 180°C.

Losos posolite i popaprite po želji. U tavi na laganoj vatri rastopite maslac. Dodajte med i sok od limuna. Dobro promiješajte i kuhajte oko 3 minute, odnosno dok maslac ne počne mijenjati boju. Dodajte češnjak i kuhajte još 2 minute.

Dodajte filete lososa u tavu i pecite 2 do 3 minute, odnosno dok ne počnu poprimati zlatno smeđu boju.

Premjestite losos na lim za pečenje i pecite oko 10 minuta. Prelijte ostatkom umaka od maslaca i poslužite.