Nazad na početnu

Losos u umaku od manga

Odlična kombinacija ribe i soka od manga nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 fileta lososa, 185-250 g svaki
  • 310 ml soka od manga
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice svježeg vlasca

Priprema

Priprema

Stavite filete lososa u posudu za pečenje. Ulijte sok od manga i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 20 minuta.

Zagrijte pećnicu na 230˚C. Ocijedite filete, a sok od manga stavite sa strane.

Zagrijte maslinovo ulje. Pecite filete na srednje jakoj vatri 5 minuta.

Filete stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici 2 do 3 min. Izvadite iz pećnice i stavite sa strane.

Ulijte sok od manga u mali lonac za pirjanje i pustite da kuha 5 minuta. Umak prelijte preko fileta lososa. Ukrasite s vlascem i poslužite.