Losos u slatko-kiselom umaku

Ukusni losos u umaku od senfa i javorovog sirupa pravo je bogatstvo okusa za sve koje su ljubitelji morskih specijaliteta.

Losos u slatko-kiselom umaku Izvor slike: 123RF

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 230°C. U posudi izmiješajte senf, javorov sirup, papriku, sol i papar.
  2. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje ili namažite uljem, zatim stavite filete lososa. Smjesu ravnomjerno razmažite po lososu koristeći kist, a ako vam ostane smjese, možete ju koristiti kasnije kao umak.
  3. Pecite losos 10-12 minuta dok ne porumeni. Izvadite i poslužite toplo, uz prilog po želji, a ostatak umaka servirajte uz tanjur.

Ostali recepti

Tajlandski rezanci s gljivama
Janjetina i inćuni s timijanom
Riža s limunovom koricom (Supermarket dijeta)
Čokoladni souffle kolač
Najmedeniji gingerbread keksići
Irska torta
Smoothie od jagoda i bučinih sjemenki
Čaj od đumbira i kurkume
© 2025 Zdravi recepti