Losos sa sojom i salatom od krastavaca i avokada

Egzotična verzija lososa sa soja sosom i zanimljivom salatom postat će vaš omiljeni način pripreme ribe.

Losos sa sojom i salatom od krastavaca i avokada

00:25

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Pomiješajte med, 2 žličice soja sosa i kukuruzni škrob. Stavite u mikrovalnu na 30 do 40 sekundi.

Utrljajte u filete lososa 1/2 čajne žličice sezamovog ulja i lagano posolite. Pecite ribu 5 minuta u pećnici. Izvadite ju i premažite mješavinom meda i soje.

Vratite losos u pećnicu i pecite još 7 do 9 minuta. U međuvremenu umutite rižin ocat, majonezu, 1/2 žličice soja sosa i sezamovo ulje. Dodajte krastavac, mladi luk i 1/4 žličice soli i pomiješajte s avokadom.

Poslužite losos sa salatom i ukiseljenim đumbirom.

Ostali recepti

Špinat s limunom i češnjakom (prehrana za krvnu grupu 0)
Čokoladni muffini s lješnjacima
New York Cheesecake
Smoothie od avokada i jagoda
Kineski riblji fileti (Atkinsonova dijeta)
Janjeće pljeskavice punjene kozjim sirom
Napitak od jogurta i vode
Kuhano vino s narančom i cimetom
© 2025 Zdravi recepti