Losos s pistacijama i njokima

Njoki i losos preliveni ukusnim umakom.

Losos s pistacijama i njokima

01:00

Sastojci:

Umak

Priprema

Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju.

Rastopite maslac u tavi. Dodajte brašno i kuhajte nekoliko minuta. Dodajte vino, sok od limuna i začine. Nastavite kuhati na laganoj vatri još nekoliko minuta dok se umak zgušnjava, zatim dodajte mlijeko.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Losos prelijte maslinovim uljem, posolite i popaprite. Pomiješajte senf, majonezu, češnjak i timijan. Losos premažite smjesom. Pospite ih pistacijima i mrvicama i nježno pritisnite prstima.

Zagrijte veliku tavu i u nju stavite losos na stranu na kojoj nisu pistaciji. Pecite 10 do 12 minuta, povremeno okrećući s jedne strane na drugu. Poslužite losos uz njoke i sve prelijte umakom od maslaca i limuna.

Ostali recepti

Pileći medaljoni iz pećnice
Smoothie od špinata, manga i meda
Piletina s rižom
Kremasti slatki umak
Tjestenina s ciklom
Pileće rolice s jabukama i brusnicama
Smoothie od borovnica i meda
Pileći ražnjići s gljivama i ananasom
© 2025 Zdravi recepti