Losos s đumbirom i limetom

Bogato začinjen, kremast i sočan, ovaj pečeni losos je zdrav i ukusan obrok, idealan za sve koji imaju problema sa srcem i kardiovaskularnim sustavom.

Losos s đumbirom i limetom Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Dok se pećnica grije, u posudi izmiješajte ocat, maslinovo ulje, šećer i sok od limetu pa dodajte ostale sastojke za marinadu.
  2. Operite losos, posušite ga papirnatim ručnikom i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Prelijte losos marinadom, pokrijte folijom i stavite u pećnicu prije nego što se u potpunosti zagrije.
  3. Pustite da se peče 25 minuta s folijom, zatim izvadite i uklonite foliju pa pecite još 5 do 10 minuta.
  4. Prelijte žlicom maslinovog uljem i poslužite s pečenim povrćem, šparogama, krumpir salatom ili prilogom po želji.

Jeste li znali?

Losos je odličan izvor tiamina, niacina, vitamina B6 i fosfora, sadrži i proteine, vitamin B12 i selen. Istraživanja su pokazala da losos smanjuje rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava, pretilosti, dijabetesa tipa 2, različitih vrsta raka te srčanog i moždanog udara.

Ostali recepti

Smoothie od trešanja
Smoothie od grejpa i jagoda
Čokoladni snovi
Smoothie od kivija, banane i kokosa
Lagani kolač od vanilije
Kolačići sa zobenim pahuljicama i borovnicama
Zapečni batat s bananama
Kruh sa sjemenkama i datuljama
© 2025 Zdravi recepti