Nazad na početnu

Lokarda ratatouille

Izvrstan objed ako želite razveseliti bližnje

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 crvena paprika
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 crveni luk, oguljen
  • 1 režanj češnjaka, oguljen i tanko narezan
  • 2 tikvice, očišćene i nasjeckane na tanke kolutiće
  • 400 g konzerviranih nasjeckanih rajčica
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 4 lokarde svaka od 275 g, očišćene i bez glave
  • malo maslinova ulja sok od limuna
  • 12 svježih listova bosiljka kuskus ili miješana riža s nasjeckanim peršinom, za posluživanje

Priprema

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Odrežite vrh crvene paprike, maknite sjemenke i membrane pa je narežite na komadiće. Narežite crveni luk na debele kriške.

2. Zagrijte ulje u većoj tavi i pržite luk i češnjak 5 minuta dok ne porumene.

3. Dodajte komadiće paprike, kolutiće tikvica i pržite oko 5 minuta. Začinite po ukusu solju i paprom i sve stavite u vatrostalnu zdjelu.

4. Začinite ribu solju i paprom i postavite je na vrh povrća. Malo poškropite s maslinovim uljem i sokom od limuna. Pokrijte i pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta.

5. Maknite poklopac, dodajte lišće bosiljka i vratite u pećnicu na 5 minuta. Odmah poslužite s kuskusom ili rižom pomiješanom s peršinom.

Savjet kuhara

Za malo pikantniji okus dodajte nešto nasjeckane svježe chilli paprike.