Lokarda ratatouille

Izvrstan objed ako želite razveseliti bližnje

Lokarda ratatouille

00:45

Sastojci:

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Odrežite vrh crvene paprike, maknite sjemenke i membrane pa je narežite na komadiće. Narežite crveni luk na debele kriške.

2. Zagrijte ulje u većoj tavi i pržite luk i češnjak 5 minuta dok ne porumene.

3. Dodajte komadiće paprike, kolutiće tikvica i pržite oko 5 minuta. Začinite po ukusu solju i paprom i sve stavite u vatrostalnu zdjelu.

4. Začinite ribu solju i paprom i postavite je na vrh povrća. Malo poškropite s maslinovim uljem i sokom od limuna. Pokrijte i pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta.

5. Maknite poklopac, dodajte lišće bosiljka i vratite u pećnicu na 5 minuta. Odmah poslužite s kuskusom ili rižom pomiješanom s peršinom.

Savjet kuhara

Za malo pikantniji okus dodajte nešto nasjeckane svježe chilli paprike.

Ostali recepti

Energetski napitak za jačanje imuniteta
Oreo torta
Lazanje s povrćem
Njoke
Kocke s bijelom čokoladom i orasima
Paprike punjene puretinom
Pureće rolice s povrćem u jesenskom umaku
Pizza s karfiolom
© 2025 Zdravi recepti