Nazad na početnu

Ljuti gulaš od jaretine

Gulaš i dobro društvo su uvijek odlična kombinacija.

01:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 900 g jaretine
  • 2 luka, narezana
  • 1 čajna žličica svježeg timijana
  • 1 čajna žličica currya u prahu
  • 75 ml oraščevog ulja
  • 225 g svježih crvenih čili paprika
  • 900 g rajčica
  • 200 ml pasirane rajčice
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

Začinite jaretinu sa solju i stavite ju u duboku, veliku tavu. Dodajte luk, timijan, curry u prahu i pola ulja. Kuhajte na 30-40 minuta, sve dok ne omekša.

U drugu tavu stavite preostalo ulje i pržite čili paprike i rajčice na 20 minuta, sve dok ne budu skoro suhe. Dodajte pasiranu rajčicu i promiješajte temeljito, a zatim dodajte pržene komade jaretine.

Kuhajte na laganoj vatri još 10 minuta, često miješajući sve dok se sve dobro pomiješa.

Maknite nakupljeno ulje na vrhu i poslužite vruće.