Nazad na početnu

Ljute pljeskavice od janjetine

Izmamite osmjehe ekipi s ljutim pljeskavicama!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g mljevene janjetine
  • 10 g svježe narezane mente
  • 6 g svježe narezanog peršina
  • 10 g svježe narezanog origana
  • 8 g češnjaka, narezanog
  • 5 ml šerija
  • 5 ml octa od bijelog vina
  • 2 g kumina, mljevenog
  • 0,5 g pimenta
  • 2 g crvene paprike
  • 3 g soli
  • 1 g crnog papra
  • 4 lepinje
  • 120 g fete

Priprema

Priprema

Zagrijte roštilj na srednje jaku jačinu.

Stavite janjetinu u veliku zdjelu i pomiješajte s mentom, peršinom, origanom, češnjakom, šerijem i octom. Začinite s kuminom, pimentom (najgvircom), crvenom paprikom, soli i crnim paprom te dobro izmiješajte.

Oblikujte smjesu u 4 pljeskavice.

Nauljite rešetke roštilja. Bacite pljeskavice na roštilj i pecite ih po pet minuta sa svake strane.

Samo na kratko zagrijte lepinje na roštilju.

Poslužite pljeskavice u lepinji zajedno s fetom.