Nazad na početnu

Ljetni desert od kave

Bogati okus kave u ljetnoj verziji smrznutog deserta odlično paše s rastopljenom čokoladom ili sladoledom od čokolade i metvicom, koja služi kao dekoracija, ali daje i dozu osvježenja!

00:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 l kave, skuhane
  • 1 l vode
  • 30 g smeđeg šećera
  • 50 g čokolade za kuhanje, rastopljene (po želji)
  • par listova metvice (po želji)

Priprema

Priprema

  1. Najprije skuhajte kavu, bez šećera, koristeći otprilike 50-60 g (4-5 žlica) instant ili mljevene kave. Ako želite intenzivniji okus, možete staviti i više.
  2. Kad se kava ohladi, dodajte vodu i dobro izmiješajte.Budući da šećer usporava zamrzavanje, dodajte ga zadnjeg. Miješajte dok se šećer ne rastopi.
  3. Desert izlijte u metalnu četvrtastu posudu i stavite u zamrzivač na barem 4 sata. Pred kraj zamrzavanja na vatri rastopite čokoladu za kuhanje.
  4. Izvadite svakih pola sata i miješajte vilicom da se led usitni i šećer izmiješa. Poslužite u čašama, koristeći se žlicom za sladoled, prelijte rastopljenom čokoladom, dodajte metvicu na vrh ili ukrasite po želji.