Bogati okus kave u ljetnoj verziji smrznutog deserta odlično paše s rastopljenom čokoladom ili sladoledom od čokolade i metvicom, koja služi kao dekoracija, ali daje i dozu osvježenja!
Najprije skuhajte kavu, bez šećera, koristeći otprilike 50-60 g (4-5 žlica) instant ili mljevene kave. Ako želite intenzivniji okus, možete staviti i više.
Kad se kava ohladi, dodajte vodu i dobro izmiješajte.Budući da šećer usporava zamrzavanje, dodajte ga zadnjeg. Miješajte dok se šećer ne rastopi.
Desert izlijte u metalnu četvrtastu posudu i stavite u zamrzivač na barem 4 sata. Pred kraj zamrzavanja na vatri rastopite čokoladu za kuhanje.
Izvadite svakih pola sata i miješajte vilicom da se led usitni i šećer izmiješa. Poslužite u čašama, koristeći se žlicom za sladoled, prelijte rastopljenom čokoladom, dodajte metvicu na vrh ili ukrasite po želji.