Ljetni desert od kave

Bogati okus kave u ljetnoj verziji smrznutog deserta odlično paše s rastopljenom čokoladom ili sladoledom od čokolade i metvicom, koja služi kao dekoracija, ali daje i dozu osvježenja!

Ljetni desert od kave Izvor slike: Depositphotos

00:15

Sastojci:

Priprema

  1. Najprije skuhajte kavu, bez šećera, koristeći otprilike 50-60 g (4-5 žlica) instant ili mljevene kave. Ako želite intenzivniji okus, možete staviti i više.
  2. Kad se kava ohladi, dodajte vodu i dobro izmiješajte.Budući da šećer usporava zamrzavanje, dodajte ga zadnjeg. Miješajte dok se šećer ne rastopi.
  3. Desert izlijte u metalnu četvrtastu posudu i stavite u zamrzivač na barem 4 sata. Pred kraj zamrzavanja na vatri rastopite čokoladu za kuhanje.
  4. Izvadite svakih pola sata i miješajte vilicom da se led usitni i šećer izmiješa. Poslužite u čašama, koristeći se žlicom za sladoled, prelijte rastopljenom čokoladom, dodajte metvicu na vrh ili ukrasite po želji.

Ostali recepti

Piletina na španjolski
Umak od javorovog sirupa i brusnice
Topli napitak s bundevom i bijelom čokoladom
Božićna priča
Smoothie od trešanja
Sushi
Sendvič od škampa
Losos s javorovim sirupom i sojom
© 2025 Zdravi recepti