Nazad na početnu

Ljetna salata od smokvi

Osvježavajuća i zasitna salata od smokvi i batata izvrstan je odabir za lagani ljetni obrok.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 mala slatka krumpira
  • 6 jušnih žlica maslinovog ulja
  • 40 ml aceta balsamico
  • 20 g šećera
  • 1 mladi luk
  • 6 svježih smokvi
  • 150 g svježeg sira
  • Sol i papar

Priprema

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 240°C. Dok se grije, ogulite batata i narežite na duguljaste komadiće.
  2. Smokve narežite na četiri komadića pa operite i narežite mladi luk.
  3. Batat začinite s maslinovim uljem, posolite i popaprite i stavite u lim, na papir za pečenje. Pecite 20-ak minuta dok ne omekša.
  4. Na štednjaku u posudici ugrijte aceto balsamico i šećer. Nakon što prokuha, smanjite vatru i ostavite da kuha još tri minute na laganoj vatri.
  5. Sve sastojke raspodijelite na tanjur. Dodajte svježi sir, aceto balsamico i malo maslinovog ulja. Ako je potrebno dodatno posolite i popaprite ili dodajte začine po želji