Nazad na početnu
Sastojci
- 4 mala slatka krumpira
- 6 jušnih žlica maslinovog ulja
- 40 ml aceta balsamico
- 20 g šećera
- 1 mladi luk
- 6 svježih smokvi
- 150 g svježeg sira
- Sol i papar
Priprema
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 240°C. Dok se grije, ogulite batata i narežite na duguljaste komadiće.
- Smokve narežite na četiri komadića pa operite i narežite mladi luk.
- Batat začinite s maslinovim uljem, posolite i popaprite i stavite u lim, na papir za pečenje. Pecite 20-ak minuta dok ne omekša.
- Na štednjaku u posudici ugrijte aceto balsamico i šećer. Nakon što prokuha, smanjite vatru i ostavite da kuha još tri minute na laganoj vatri.
- Sve sastojke raspodijelite na tanjur. Dodajte svježi sir, aceto balsamico i malo maslinovog ulja. Ako je potrebno dodatno posolite i popaprite ili dodajte začine po želji