Nazad na početnu

Ljetna salata od ječma, rajčice, bosiljka i feta sira

Poslužite kao glavni obrok ili prilog.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1.5 šalica kuhanog ječma
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 400g cherry rajčica
  • 2 protisnuta češnja češnjaka
  • 100g feta sira
  • 1/2 šalice sitno nasjeckanog bosiljka
  • 2 žličice vinskog octa
  • sok od 1/2 limuna
  • 1/8 žličice soli
  • 1/8 žličice mljevenog crnog papra

Priprema

Priprema

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte cherry rajčice i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte češnjak i pržite ga još minutu. Sve sastojke iz tave prebacite u zdjelu s ječmom i promiješajte. Dodajte feta sir i preostale sastojke i miješajte dok se sve ne sjedini.

Ovo jelo možete poslužiti kao topli prilog ili hladnu salatu.