Nazad na početnu

Ljetna povrtna juha

Juha bi se trebala naći na našem jelovniku dva puta tjedno.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 8 nasjeckanih češanja češnjaka
  • 2 šalice naribane muškatne bundeve
  • 2 šalice nasjeckanih tikvica
  • 2 šalice prepolovljenih cherry rajčica
  • 2 žličice dimljene paprike
  • 2 žličice origana
  • 2 šake skuhanog slanutka
  • 1/4 šalice crnog vina
  • 5 šalica povrtnog temeljca
  • 1/4 šalice zelenih maslina
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

U velikom loncu zagrijte ulje. Dodajte češnjak i luk i pirjajte 2 do 3 minute. Dodajte bundevu, tikvice i cherry rajčice. Kuhajte, povremeno miješajući, 3 do 4 minute.

Dodajte začine i promiješajte. Dodajte slanutak, crveno vino, masline i temeljac. Kuhajte dok smjesa ne proključa, smanjite vatru i kuhajte još 10 do 15 minuta.