Nazad na početnu

Ljetna juha od graška

Grašak je jako dobar izvor vitamina C, K i dijetalnih vlakana.

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 2 šalice vode
  • 1 pečena tikvica
  • 1/2 šalice nasjeckane zelene paprike
  • 1.5 šalica brokule
  • 2 žlice naribanog đumbira
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 šalice prehrambenog kvasca
  • 1/2 šalice graška
  • sok od 1/2 limuna

Priprema

Priprema

U lonac stavite tikvice i papriku i dinstajte na srednje jakoj vatri dok ne počnu poprimati zlatno smeđu boju. Dodajte temeljac, vodu, brokulu, grašak, đumbir, sol i kvasac. Dobro promiješajte i nastavite kuhati dok grašak ne omekša.

Dodajte sol i papar i dobro promiješajte. Pomoću štapnog miksera smjesu dobro izmiješajte i vratite u lonac. Kuhajte dok ne počne ključati, uklonite s vatre, dodajte sok od limuna, promiješajte i poslužite.