Lisnato tijesto sa špinatom i feta sirom

Ako svojim ukućanima ovog Uskrsa želite pripremiti nešto malo drugačije.

Lisnato tijesto sa špinatom i feta sirom Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema lisnatog tijesta sa špinatom i feta sirom

  1. Luk nasjeckajte, a poriluk narežite na kolutiće te ih prodinstajte na malo maslinovog ulja. Dodajte protisnuti češnjak i dinstajte još nekoliko minuta.
  2. Dodajte špinat i pirjajte uz miješanje dok voda ne ispari.
  3. Špinat premjestite u zdjelu, dodajte mu sok od limuna, jedno jaje i sir. Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  5. Za to vrijeme razvaljajte tijesto na debljinu otprilike 6 cm i razrežite na četiri dijela.
  6. Mješavinu špinata i sira stavite na polovicu svakog komada tijesta, pazeći pritom da ne stavite previše.
  7. Umutite jaje i pomoću silikonskog kista premažite prazne polovice svakog komada tijesta. Tijesto zatim preklopite, a rubove lagano pritisnite vilicom. Svaki komad premažite jajem i pospite sezamom.
  8. Pecite oko 40 minuta dok tijesto ne porumeni.

Ostali recepti

Sok od cikle, đumbira i mrkve
Smoothie od lubenice i posnog sira
Zapečene prokulice sa slaninom
Složenac od bundeve
Složenac od šparoga i batata
Bezglutenski špageti od tikvice s umakom
Juha od kestena
Polpete od tikvica
© 2025 Zdravi recepti