Nazad na početnu

Lazanje s povrćem

Recept za lazanje prilagođen vegetarijancima.

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 0.5 kg lazanja
  • 1.5 l umaka od rajčice
  • 0.5 kg smrznutog špinata ili 1kg skuhajte i fino nasjeckajte
  • 1 melancan (patlidžan), nasjeckan
  • žlica maslinovog ulja
  • češanj češnjaka

Priprema

Priprema

  • Popržite češnjak na ulju pa dodajte melancan. Neka omekša.
  • U vatrostalnu posudu ulijte 2 šalice umaka od rajčice, prekrijte umak s lazanjama, ponovno ulijte umak, rasporedite melancan i prelijte umakom. Na to stavite opet lazanje i malo umaka.
  • Rasporedite špinat, pa i njega prelijte umakom. završite s lazanjama na koje ulijete ostatak umaka.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 50 minuta ili dok lazanje ne budu gotove.