Nazad na početnu

Lazanje s kobasicama i tikvicama

Odlične lazanje za šest osoba.

01:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 60 ml umaka za tjesteninu
  • 15 ml biljnog ulja
  • 500 g kobasica od svinjetine
  • 2 tikvice, narezane na četvrtine i onda na kriške
  • 500 g ricotta sira
  • 1 bjelanjak
  • 250 g mozzarele, naribane
  • 20 g parmezana, naribanog
  • 6 kom tjestenine za lazanje, ili više ako je potrebno
  • 500 ml umaka za tjesteninu
  • 40 g parmezana, naribanog

Priprema

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Ulijte oko 60 ml umaka za tjesteninu na dno vatrostalne zdjele.

Zagrijte biljno ulje u velikoj tavi na srednje vatri. Dodajte kobasice i tikvice i kuhajte i miješajte sve dok meso više nije ružičasto, a tikvice postanu meke, znači 10 do 12 minuta. Ocijedite višak masnoće iz tave i stavite smjesu s kobasicama na stranu.

Za vrijeme dok se kobasica i tikvice kuhaju, dobro pomiješajte ricottu, bjelanjak, mozzarellu i 20 g parmezana u zdjeli.

Stavite 3 komada tjestenine za lazanje na dno vatrostalne zdjele na vrh umaka, tjestenina se smije malo preklapati. Raširite pola kobasice-tikvice smjese po vrhu tjestenine. Zatim raširite pola smjese sira po mesu i tikvicama i onda ravnomjerno prelijte 1 šalicu umaka za tjesteninu preko smjese sira. Raširite umak preko smjese sira sa žlicom ili lopaticom. Ponovite slojeve, počevši s još 3 komada tjestenine, ostatkom smjese kobasica, ostatkom smjese sira te još 1 šalicom umaka. Pospite po vrhu 40 g parmezana.

Pecite u zagrijanoj pećnici sve dok lazanje ne počnu bubriti, a parmezan se zapeče, znači oko 45 minuta.