Lazanje

Vegetarijanska varijanta popularnog jela.

Lazanje

01:00

Sastojci:

Priprema lazanja

Zagrijte pećnicu na 190°C. Nauljite lim za pečenje.

Rajčice, češnjak, bosiljak, sol i papar stavite u blender i izmiješajte. Stavite sa strane.

U maloj tavi na srednje jakoj vatri popecite luk s 1/2 žlice maslinovog ulja dok ne omekša, oko 3 minute.

U maloj zdjeli pomiješajte ricotta sir, luk, crvenu papriku, preostalo maslinovo ulje, sol i papar.

Na dno posude za pečenje stavite malo umaka od rajčice. Stavite tijesto za lazanje i malo više umaka od rajčice na tijesto. Smjesu s ricotta sirom stavite na umak, a zatim prekrijte slojem tikvica, kelja i malo bosiljka.

Ponovite taj još jednom, a na vrh posljednjeg komada tijesta stavite umak od rajčice i preostali ricotta sir.

Pecite pokriveno folijom 30 minuta.

Uklonite foliju i nastavite peći još 15 minuta.

Uklonite iz pećnice i neka se ohladi 5 do 10 minuta prije rezanja i posluživanja.

Ostali recepti

Kroketi od graha
Muffini s breskvama
Kelj sa slaninom, parmezanom i orasima
Smoothie od cikle za bolji rad jetre
Torta s jagodama
Losos u umaku od manga
Voćna bomba za doručak u teglici
Krem juha od tikve
© 2025 Zdravi recepti