Nazad na početnu
Sastojci
- 180 g tamne čokolade
- 180 g maslaca
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 65 g brašna
- 1 žličica čili papričice (u receptu se koristi chilli papričica "Birds Eye")
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. U veću posudu stavite vodu da kuha, a iznad smjestite manju posudu u koju ćete staviti sastojke da se rastope. U manju posudu stavite čokoladu, nasjeckani čili i maslac i miješajte dok se ne rastopi.
- Posudu maknite s vatre i postepeno dodajte brašno i šećer lagano miješajući. Na kraju kad je smjesa malo ohlađena dodajte jaja kako ne bi počela kuhati u vrućoj smjesi.
- Nauljite kalup za muffine i podjednako raspodijelite smjesu u lim. Lava cake stavite peći na 14 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 10 minuta. Nakon toga zarežite nožem po rubu i lagano izvadite iz kalupa, pazeći da kolačići ne puknu.
- Poslužite vruće i nemojte dodatno zagrijavati kako biste dobili efekt lave.