Nazad na početnu

Lagani veganski desert bez šećera koji se ne peče!

Isprobajte lagani desert sa samo tri sastojka, koji se ne peče, a umjesto bijelog šećera dodajte zdravi zaslađivač po želji!

00:10
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 200 g maslaca od kikirikija
  • 50 g zaslađivača po želji, (mora biti ljepljiv)
  • 3 žlice kokosovog brašna

Priprema

Priprema

  1. U posudu stavite maslac od kikirikija i zaslađivač i zagrijte u mikrovalnoj pećnici dok se ne rastopi. U vruću smjesu lagano dodajte kokosovo brašno dok smjesa ne bude čvrsta. Ako ste ljubitelj prirodnih zaslađivača, možete dodati šaku datulje koje ste prethodno usitnili u blenderu, med ili steviju.
  2. Po želji u smjesu dodajte orašaste plodove u komadu, poput: badema, lješnjaka, oraha, indijskih oraščića, pistacija ili po želji.
  3. U posudu za pečenje veličine 20x20 cm jednako rasporedite smjesu i čvrsto pritisnite lopaticom.
  4. Stavite u hladnjak, kad se ohladi narežite na 20-ak komada i poslužite.