Nazad na početnu

Lagani Ratatouille

Specijalitet od povrća iz Provanse Vas jednostavno zove

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 crvena paprika
  • 2 tikvice očišćene
  • 1 mali patlidžan, očišćen
  • 1 luk, oguljen
  • 2 zrele rajčice
  • 50 g manjih gljiva (šampinjoni), opranih i raspolovljenih
  • 200 ml soka ili umaka od rajčice1 grančica svježe nasjeckanog bosiljka
  • sol i svježe mljeveni papar

Priprema

Priprema:

1. Očistite papriku od koštica, odstranite sjemenke i membrane s malim oštrim nožem i narežite na male kockice. Gusto narežite tikvice i nasjeckajte patlidžan na male kockice, a luk na kolutiće.

2. Rajčice stavite nakratko u kipuću vodu, izvadite ih, odstranite kožu i sjemenke te narežite na četvrtine.

3. Stavite povrće u lonac zajedno sa sokom od rajčice i bosiljkom. Začinite sa solju i paprom.

4. Zavrijte, pokrijte i lagano kuhajte oko 15 minuta dok povrće ne omekša.

5. Izvadite povrće i odložite ga na tanjur.

6. Tekućinu u loncu zavrite i pustite da ključa 20 minuta, dok se malo ne zgusne. Začinite umak sa solju i paprom.

7. Propustite umak kroz cjedilo kako bi se zaustavile preostale sjemenke i njime prelijte povrće. Ratatouille poslužite vruć ili hladan.