Ovaj domaći puding s bogatim okusom lubenice i daškom vanilije izvrstan je desert koji odiše ljetom!
00:30
4 osobe
Lako
Sastojci
½ lubenice
50 g smeđeg šećera ili prirodnog zaslađivača
50 g bijelog šećera ili prirodnog zaslađivača
3 žlice kukuruznog škroba
2 dl mlijeka
2 žumanjka
25 g maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Priprema
Priprema:
Polovici lubenice najprije maknite koštice, zatim izvadite sredinu i stavite u blender. Miješajte dok ne dobijete gustu vodenu smjesu (poput smoothieja).
U posudi izmiješajte šećer ili prirodni zaslađivač, kukuruzni škrob i sol. Dodajte pola mlijeka i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Zatim stavite smjesu na vatru i dodajte ostatak mlijeka, lubenicu i žumanjke. Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta povremeno miješajući, ali pazite da ne zakuha.
Maknite s vatre i dodajte maslac i ekstrakt vanilije. Prebacite u posudice za puding dok je vruće i prekrijte plastičnom folijom kako se ne bi stvorila kožica.
Ostavite da se hladi barem sat vremena prije posluživanja. Možete ukrasiti s mrvicama krekera, orašastim plodovima, komadićima lubenice ili svježim voćem.