Lagani krumpir

Nemasni pečeni krumpir je idealan prilog raznim jelima.

Lagani krumpir

01:00

Sastojci:

Priprema

Krumpir ogulite, izrežite na četvrtine i stavite kuhati u posoljenu hladnu vodu. Dok se krumpir kuha, u pećnici zagrijte lim s uljem. Mora biti dobro zagrijan, a ulje vruće prije nego što se dodaju krumpiri.

Kad se na krumpiru počne stvarati bijela pjena, maknite ga s vatre. Ocijedite krumpir i brzo ga premjestite u vrući lim s uljem. Dobro ga izmiješati da se sa svih strana obloži vrućim uljem i vratite u pećnicu.

Pecite na 160°C dok ne dobije boju. Povremeno ga protresite za vrijeme pečenja. Poslužite uz salatu.

Ostali recepti

Čokoladna torta s tikvicama
Bezalkoholni koktel od jagoda i bosiljka
Veganski namaz od indijskih oraščića
Pire od krumpira s potočarkom
Tuna u korici od sezama
Smoothie od naranče i bobičastog voća
Zapečena riža
Složenac od mrkve i jabuke (prehrana za krvnu grupu A)
© 2025 Zdravi recepti