Nazad na početnu
Sastojci
Biskvit
- 130 g bademovog brašna
- 130 g zobenog bezglutenskog brašna
- 4 dl kokosovog ulja
- 3 žlice javorovog sirupa
Krema
- 3 jaja
- 110 g meda
- 1 dl iscijeđenog svježeg soka od limuna
- 6 dl kokosovog ulja
- naribana korica limuna
- svježe bobičasto voće (za dekoraciju)
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 C. U posudi pomiješajte brašno, kokosovo ulje i javorov sirup dok ne dobijete glatku smjesu.
- U pleh veličine 23x4 cm stavite papir za pečenje i izlijte smjesu. Biskvit probušite vilicom i stavite peći 10-12 min dok ne porumeni.
- Umutite jaje pa dodajte med i naribanu koricu od limuna. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se krema malo ne stisne. Pomalo dodajite kokosovo ulje i limunov sok i nastavite kuhati dok se počne pjeniti.
- Procijedite kremu kroz sito kako biste se riješili velikih komada. Kremu možete spremiti u staklenku i staviti u hladnjak jer će se brzo stvrdnuti.
- Kremu izlijte na biskvit i izravnajte. Ukrasite s bobičastim voćem, razrežite i poslužite.