Lagana torta

Lagana torta

00:45

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 24cm.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Dodajte žumanjke i izmiješajte.  

Pomiješajte šećer, bademe, limunovu koricu i cimet. Dodajte jaja i lagano miješajte dok se smjesa ne ujednači.

Pažljivo ulijte smjesu u pripremljen kalup za pečenje. Stavite kolač u pećnicu i pecite oko 30 minuta.

Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Ostali recepti

Smoothie od dinje i lanenih sjemenki
Lazanje s kobasicama i tikvicama
Tortilje od piletine i avokada
Lazanje od lososa i šparoga
Vegetarijanski bolognese
Tikvice punjene povrćem
Piletina sa đumbirom i bademima
Jednostavan sushi s tunom
© 2025 Zdravi recepti