Nazad na početnu

Lagana salata od piletine i avokada

Piletina, avokado, slanina, senf i rajčice elementi su koji čine savršenu hladnu salatu jer je slatka, slana, hrskava i mekana!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 komada pilećih prsa bez kožice
  • 2 žlice soja umaka
  • 3 dl maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 paprika (obična ili čili)
  • 3 žlice meda
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 5-6 komada slanine, prepržene i nasjeckane
  • 1 glava zelene salate
  • 10 komada cherry rajčica
  • 1 veći avokado
  • 50 g kukuruza
  • ½ crvenog luka, sitno sjeckanog
  • 1 žlica senfa

Priprema

Priprema

  1. U posudu stavite komade piletine, soju, ulje, češnjak, papriku, sol i papar i ostavite da se marinira barem 30 minuta.
  2. Na tavi zagrijte ulje, dodajte marinadu, ispržite piletinu i pred kraj dodajte 2 žlice meda. Kad se piletina ohladi, nasjeckajte ju na sitne komade.
  3. U posudi izmiješajte piletinu sa salatom, rajčicama, avokadom, lukom i kukuruzom. Na vrh dodajte slaninu i sve zalijte izmiješanim senfom, medom i maslinovim uljem. Možete poslužiti toplo ili hladno.