Nazad na početnu

Lagana mediteranska riba

Priprema ribe je zaista jednostavna, a donosi mnoštvo okusa.

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 fileta ribe iverak
  • 1 žlica mješavine grčkih ili mediteranskih začina
  • 1 velika nasjeckana rajčica
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 8 crnih maslina bez koštica
  • 1/4 šalice kapara
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1 žlica soka od limuna
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Postavite filete iverka na list aluminijske folije i začinite mješavinom začina. U posudi pomiješajte rajčicu, luk, masline, kapare, maslinovo ulje, limunov sok , sol i papar. Marinadu prelijte preko fileta i pažljivo ih umotajte u foliju.

Poslažite paketiće folije na lim za pečenje i pecite 30 do 40 minuta.

Saznajte kako riba smanjuje rizik od nastanka srčanog udara!