Lagana čokoladna torta

Niskomasna čokoladna torta u kojoj ćete sigurno uživati.

Lagana čokoladna torta

00:50

Sastojci:

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano namastite papir za pečenje na limu. Umutite jaja i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Mješavina će imati volumen i biti dovoljno gusta da ostavi trag na površini.

2. Brašno, kukuruzno brašno, kakao i prašak za pecivo umiješajte nježno u smjesu pomoću velike metalne žlice. Podijeliti na dva lima za pečenje, lagano raširite smjesu do rubova, a zatim pecite 15-20 min. Ostavite da se ohladi 5 min, izvadite.

3. Za ukrašavanje, zagrijte u mikrovalnoj čokoladu i kavu na 20-30 sekundi dok se čokolada ne istopi. Lagano promiješajte i pustite da se ohladi. Miksajte mekani sir s jogurtom i šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. Polovicu smjesu stavite u malu zdjelu i razmutite otopljenu čokoladu i stavite na stranu. Stavite jedan kolač na tanjur za posluživanje i premažite ga sa smjesom u kojoj je jogurt. Pokrijte sa ostalim dijelom torte, a zatim nanesite smjesu čokolade i jogurta preko vrha.

4. Da biste završili, zagrijte u mikrovalnoj 15g čokolade oko 20 sekundi dok se na rastopi. Miješajte nježno dok ne postane glatka, onda prelijte preko torte.

Energetska vrijednost:

180

Nutritivne vrijednosti:

Nutritivne vrijednosti po osobi:

180 kalorija
5g proteina
27g ugljikohidrata
7g masti
3g zasićenih masnoća
1g vlakana
18g šećera
0,33g soli

Ostali recepti

Smoothie sa spirulinom za oporavak mišića nakon treninga
Domaći ricotta sir
Sok od kupusa
Prokulice s medom
Quinoa sa slanutkom i povrćem
Čaj od banane i cimeta za bolji san
Jesenski kolač
Tjestenina sa sabljarkom (prehrana za krvnu grupu B)
© 2025 Zdravi recepti