Nazad na početnu
Sastojci
- 750 ml crnog vina
- 3 sjemenke kardamoma
- 6 do 10 klinčića
- 2 zvjezdasta anisa
- 1 štapić cimeta
- 1 stabljika limunske trave
- 1 naranča
- 1 žlica mekanog smeđeg šećera
- 1 žličica ukiseljenog đumbira
- 2 žlice đumbirovog sirupa
- 1 gaza
Priprema
Priprema:
- U gazu stavite kardamom, klinčić, anis i prepolovljeni štapić cimeta.
- Stabljiku limunske trave malo protrljate i zgnječite kako bi pustila svoju aromu i dodajte ostalim začinima u gazu.
- Začine čvrsto zavežite i krenite na daljnju pripremu.
- Ogulite naranču, a plod narežite na 5 do 6 kriški.
- Nasjeckajte ukiseljeni đumbir.
- Ulijte vino u lonac i zagrijavajte ga na laganoj vatri.
- Dodajte gazu sa začinima, narančinu koru i narezani plod naranče.
- Dodajte smeđi šećer, ukiseljeni đumbir i đumbirov sirup.
- Pustite da vino zakuha i kuhajte ga još 5 minuta.