Nazad na početnu

Kuhano povrće u umaku od tofua sa sezamom

Idealan obrok za 4 osobe

00:25
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 200 g brokule
  • 200 g mahuna
  • 200 g cvjetače
  • 200 g mrkve
  • Umak

  • 200 g tofua
  • 2 žlice lanenog ulja
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 2 žlice umeboshi octa
  • 1 žličica shoyu
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice mirina
  • 2 žlice popečenih sjemenki sezama
  • 50 ml vode

Priprema

Priprema

Povrće skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi.

Tofu, laneno ulje, sezamovo ulje, umeboshi ocat, shoyu, protisnuti češnjak, mirin, sezam i vodu izmiješajte u električnoj miješalici.

Pripremljeni umak prelijte preko kuhanog povrća.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Savjet

Sjemenke sezama stavite u teflonsku tavu i na suho popecite na laganoj vatri dok sjemenke ne počnu pucketati.

Energetska vrijednost

237