Nazad na početnu

Kuglof

Stari blagdanski kolač na vašem stolu.

02:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 2 jaja
  • 200 g otopljenog maslaca
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 20 g pekarskog kvasca
  • 100 g suhih grožđica
  • 100 g cijelih neoguljenih badema
  • šećer u prahu

Priprema

Priprema

Razrijedite kvasac u mlakoj vodi.

Promiješajte brašno, jaja, rastopljeni maslac, šećer, sol, kvasac i suhe grožđice u zdjeli.

S maslacem namastite kalup za kuglof, a zatim stavite bademe u žljebove.

Prebacite tijesto u kalup i stavite ga na toplo mjesto da se digne, taman dok se napuni kalup.

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Pecite u pećnici na 45 minuta do sat vremena.

Izvadite kuglof iz pećnice i iz kalupa. Ostavite ga neka se ohladi i posipajte s šećerom u prahu za glazuru.